Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 noiembrie 2010

CODEX ALIMENTARIUS 1.

Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=356

CODEX ALIMENTARIUS: o tentativa mascata de genocid si totodata o adevarata batjocura la adresa terapiilor naturiste
La baza Codex-ului Alimentarius sta istoria prea putin cunoscuta a înfiintarii Trustului Mondial al Chimiei Farmaceutice

de Violeta Bucur

Ati auzit vreodata de Codex Alimentarius? Daca nu, sa nu fiti surprinsi. Este unul din cele mai bine pastrate "secrete deschise" ale guvernantilor din umbra. Este planificat sa intre în vigoare la 31 decembrie 2009 si s-ar putea sa fie cel mai mare dezastru pentru sanatatea noastra, asa cum lumea nu a mai vazut. Codex Alimentarius va seta standardele de siguranta alimentara, regulile si reglementarile în vigoare în peste 160 de tari, adica 97% din populatia lumii.

Denumirea Codex Alimentarius provine din limba latina si se traduce prin legea produselor alimentare sau codul produselor alimentare. Comisia de comert Codex Alimentarius este acum finantata si condusa de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS, ce apartine Natiunilor Unite, ONU) si FAO (Organizatia pentru Alimente si Agricultura a SUA).

Codex Alimentarius este o colectie de standarde alimentare adoptate la nivel international, care au ca scop declarat protectia sanatatii consumatorilor si asigurarea practicilor corecte în comertul alimentar. Codex Alimentarius cuprinde standarde pentru toate alimentele, fie ele preparate, semipreparate sau crude si pentru distributia catre consumator, prevederi în ceea ce priveste igiena alimentara, aditivi alimentari, reziduuri de pesticide, factori de contaminare, etichetare si prezentare, metode de analiza si prelevare.

În realitate, Codex Alimentarius intentioneaza sa puna în afara legii orice metoda alternativa în domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice.

Originile chimiei farmaceutice

În jurul anului 1860, "batrânul Bill" Rockefeller, comerciant de petrol cu specializarea în farmaceutica, vindea taranilor naivi flacoane cu petrol brut, facându-i sa creada ca era un leac eficient în tratarea cancerului. El a denumit acest produs (care de fapt era petrol brut ambalat în flacoane): Nujol (New Oil - un nou tip de ulei). Afacerea sa era prospera, cumpara o fiola de petrol brut de 30 grame prin Standard Oil la un pret de 21 centi si o vindea pentru 2 dolari.

Fara prea multa cultura, fara scrupule, fara cunostinte sau studii în domeniul medical, cu putine notiuni de contabilitate si de o aviditate feroce, Rockefeller a reusit sa se impuna. Noului produs Nujol i s-a atribuit "meritul" de "cura împotriva constipatiei" si a fost foarte comercializat la acea vreme. Între timp, medicii au descoperit ca Nujol era nociv si ca ducea în timp la maladii grave, eliminând vitaminele liposolubile din corp. Standard Oil s-a luptat sa evite pierderile prea mari care ar fi putut surveni din aceasta cauza si a adaugat rapid petrolului brut caroten pentru a elimina aceste carente. Senatorul Rozal S. Coperland era platit 75.000 dolari pe an pentru a promova acest produs.

Imperiul Rockefeller a fost construit gratie acestei formidabile smecherii care consista în a convinge oamenii sa ingereze un derivat de petrol brut îmbogatit cu caroten. Asa au fost puse bazele industriei chimiei farmaceutice. Suntem deci foarte departe de fundamentele medicinii chineze, tibetane vedice sau persane, care erau în mod traditional bazate pe cunostinte extrem de precise legate de corpul uman si erau centrate (ca preocupare) pe binele si sanatatea fiintelor umane.

Succesul comercial al produsului Nujol a permis diversificarea productiei chimiei farmaceutice si atingerea unui nivel ridicat al beneficiilor financiare. În 1948, cifra de afaceri anuala a lui Rockfeller se ridica la 10 miliarde de dolari. Medicamentul Nujol înca mai poate fi gasit sub forma de ulei de parafina pura, clasificat drept laxativ usor si recomandat împotriva constipatiei cronice rebele în terapiile igieno-dietetice obisnuite. Este fabricat la ora actuala de laboratorul Fumouze.

Rockefeller si IG Farben

Trustul chimiei farmaceutice pe care îl cunoastem a fost conceput de catre o asociatie condusa de Rockefeller si IG Farben din Germania nazista. Compania Standard Oil apartinând asadar lui John D. Rockefeller, detinea în 1939 15% din acest nou trust germano-american. Obiectivele industriale ale IG Farben din Germania nu au fost bombardate în timpul razboiului tocmai pentru a proteja interesele lui Rockefeller. Înca din 1932, industria chimiei farmaceutice IG Farben îl finanta pe Adolf Hitler cu pâna la 400.000 de marci germane. Fara acest sprijin, asa cum afirma tribunalul de la Nürenberg: "cel de al doilea razboi mondial nu ar fi avut loc..."

În 1941, IG Farben construieste cea mai mare industrie chimica din lume la Auschwitz, profitând de mâna de lucru din lagarul de concentrare pentru fabricarea gazului Zyklon B. La procesul de la Nürenberg au fost declarati vinovati de genocid, sclavie, furt si alte crime, 24 de responsabili ai Companiei IG Farben. Tribunalul de la Nürenberg a divizat Compania IG Farben în BASF, BAYER si HOECHST. Toti acesti responsabili au fost însa eliberati în 1952, la numai un an dupa ce fusesera condamnati, cu ajutorul lui Nelson Rockefeller, fostul lor patron comercial, la vremea aceea ocupând functia de Ministru al Afacerilor Externe al SUA. O data eliberati, cei care se aflasera în conducerea Companiei IG Farben s-au infiltrat în economia germana, ocupând functii foarte importante. Pâna în anii '70 consiliul director pentru societatile BASF, BAYER si HOECHST era constituit din membrii ai partidului nazist. Începând cu 1959 acestia îl finantau pe tânarul Helmut Kohl. Prin sustinerea politica a acestuia din urma, cele trei filiale rezultate din IG Farben erau la momentul acela de 20 de ori mai puternice decât societatea mama înfiintata în 1941. Organizatia nazista de mondializare asociata lui Rockefeller, a constituit o reusita totala, si deja de multa vreme piata chimiei farmaceutice a planetei a fost si este controlata, organizata si administrata pentru a asigura expansiunea industriala mondiala a chimiei farmaceutice.

IG Farben si Codex

"Traditia" cartelului de la IG Farben a continuat sub un alt nume: "Asociatia pentru Industria Chimica". În 1955, industria chimica farmaceutica mondiala a fost regrupata sub auspiciile Camerei de Comert International a Natiunilor Unite si Guvernului German. Eforturile lor comune au fost camuflate sub numele de cod CODEX ALIMENARIUS. Un mare numar de partide politice europene asa-zise de stânga si de dreapta au fost finantate de aceasta industrie pentru a se asigura o legislatie favorabila industriei farmaceutice.

Obiectivul Codex-ului

Codex Alimentarius intentioneaza sa puna în afara legii orice metoda alternativa în domeniul sanatatii cum ar fi terapiile naturiste, folosirea suplimentelor alimentare si a vitaminelor si tot ceea ce ar putea constitui mai mult sau mai putin un potential concurent pentru industria chimiei farmaceutice. Starea de spirit care predomina în cazul mondializarii chimiei farmaceutice explica în mare parte desfiintarea sistematica a inovatorilor stiintifici independenti din ultimii 50 de ani. Aceasta industrie foloseste orice mijloc pentru a-si pastra locul pe piata în ceea ce priveste tratamentul cancerului, al SIDA, al maladiilor cardio-vasculare etc. De zeci de ani este posibila tratarea si vindecarea în majoritatea cazurilor a acestor maladii prin terapii naturiste alternative, dar sunt aplicate procedee de dezinformare în forta pentru a se ascunde publicului aceste adevaruri.

Scoaterea în afara legii a oricarei informatii referitoare la medicina alternativa va bloca eradicarea anumitor maladii, asigurând astfel profituri si mai mari acestei industrii mondiale care trateaza doar simptomele bolilor, fara a se îngriji de cauze. Doctorul Matthias Rath, un specialist german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor naturiste în cazul multor boli grave, descrie aceasta situatie astfel: "Adevaratul scop al industriei farmaceutice mondiale este de a câstiga bani pe seama bolilor cronice, si nu de a se ocupa de prevenirea sau eradicarea acestor boli... Industria farmaceutica are un interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-si asigura mentinerea si chiar cresterea pietei de medicamente. Pentru acest motiv medicamentele sunt facute pentru a alina simptomele si nu pentru a trata adevaratele cauze ale bolilor... Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent si raspândit, ucigând în acest mod milioane de oameni..."

Codex-ul pus sub acuzare

O adevarata "legiune" de indivizi care sa faca lobby pentru industria farmaceutica a fost angajata pentru a influenta legislatorii, pentru a controla organismele de reglementare, pentru manipularea cercetarii în domeniul medical si educational. Numai în 1961, trusturile farmaceutice au facut donatii pentru marile universitati din SUA în valoare de: Harvard – 8 milioane de dolari, Yale – 8 milioane de dolari, John Hopkins – 10 milioane de dolari, Stanford – 1 milion de dolari, Columbia din New York – 1,7 milioane de dolari etc.

Informarea medicilor este integral finantata de catre trusturi, care ascund cu grija un mare numar de efecte secundare periculoase si chiar mortale ale medicamentelor, negându-le public. Dupa ce a stabilit clar originea acestor crime si a dovedit responsabilitatea industriei farmaceutice în ceea ce priveste instalarea unei politici mondiale de genocid extins, doctorul Matthias Rath a înmânat în data de 14 iunie 2003 Curtii Internationale de Justitie de la La Haye (Olanda) un act de acuzare pentru crime împotriva umanitatii.

438 milioane de petitii catre Parlamentul European

La data de 13 martie 2002 europarlamentarii au adoptat legi în favoarea industriei farmaceutice, fixate prin dispozitii ale Codex-ului Alimentarius si care vizau elaborarea unei reglementari constrângatoare pentru toate terapiile naturiste si suplimentele alimentare – o maniera mai indirecta de a desfiinta concurentii care ar putea sa ocupe un anumit loc pe piata, pentru ca sanatatea se vinde si se cumpara.

Un val de petitii din partea populatiei a inundat mesageria europarlamentarilor, într-o asemenea masura încât comunicatiile interne au fost blocate. În ciuda a o jumatate de miliard de petitii, directivele Codex-ului Alimentar au fost adoptate. Acest vot a fost o veritabila denigrare a democratiei, prevestind si alte viitoarele dificultati în respectarea acesteia.

[continuare în partea a doua]Adresa acestui articol este http://roaim.co.nr/?a=articles&p=356