Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 octombrie 2010

Dieta Young

Inainte de a incepe orice dieta, orice stil nou de viata, este bine sa cunoastem fundamentele  care stau la baza unui stil de viata nou, sanatos.
A vine de la Acid
Se stie ca dintre toate echilibrele pe care corpul uman se lupta sa le mentina, cel mai important este acela dintre mediul acid si mediul bazic, sau alcalin. Pentru a mentine un mediu slab bazic al sangelui, corpul depune un efort considerabil, insa este atat de usor ca tesuturile corpului sa devina acide, ceea ce duce la crearea de dezechilibre in organism, deschizand poarta pentru haos, boli si suferinte. Pentru a fi convinsi ca organismul vostru este perfect alcalin, este bine sa va asigurati o dieta adecvata care sa va asigure echilibrul acid/baza.
Relatia dintre acid si baza se masoara pe o scara de la 1 la 14, numita pH, unde 7 inseamna mediul netru, sub 7 este mediul acid si peste 7 este mediul alcalin sau bazic.
B este sangele
Stiti bine ca organismul nostru trebuie sa aiba o temperatura mentinuta la 36,7 grade C. Ei bine, sangele nostru trebuie mentinut la un nivel al pH-ului de 7,365. Se poate masura deasemenea si pH-ul urinei sau al salivei, insa sangele trebuie mentinut la aceasta limita a pH-ului.
C vine de la candida
Reziduurile acide din organism pregatesc terenul pentru eventualele efecte distrugatoare cauzate de o serie de microorganisme in organism, incepand cu candida, care este un fel de ciuperca. Fermentii si fungii, insa si mucegaiurile sunt forme unicelulare de organisme vegetale care populeaza pamantul, aerul si apa. Candida, se gaseste in mod normal in tractul gastrointestinal, care este obligatorie sa existe acolo, caci altfel am muri fara ea. Insa, in momentul in care se inmulteste excesiv, pot provoca o larga varietate de simptome cronice sau chiar fatale. La femei este des intalnita infectia de tip candidoza, si de multe ori apare si dupa un tratament cu antibiotice. Parintii cunosc candidoza atunci cand au avut de-a face cu afta care se dezvolta in gat, care defapt este chiar Candida.
De regula, Candida si alte microorganisme pun stapanire pe zonele cele mai slabe din corp, otravindu-le si suprasolicitandu-le. Intr-un mediu acid, ele au frau liber sa deterioreze tesuturile din organism. Ele traiesc pe seama glucozei din corpul nostru, pe care o utilizeaza pe post de energie si ne folosesc lipidele si proteinele pentru a se dezvolta si a creste.
Este foarte important sa cunoasteti cauza atat boli si atat dereglari in organismul vostru, tocmai de aceea va recomand sa cititi cartea de capatai a Doctorului Robert Young “Dieta Young. Miracolul pH pentru o sanatate perfecta” in care veti gasi nu doar principalele probleme ale unei vieti dezechilibrate insa si modalitati de a lupta impotriva acestor probleme, combinate cu Dieta Young, care va ajuta sa duceti o viata alcalina si sa va echilibrati organismul in armonie cu natura.